Jdi na obsah Jdi na menu

Sen se začíná měnit ve skutečnost

Psal se rok 1999 a tehdejší vedení města Radnic iniciovalo založení Mikroregionu Radnicko. Jako jeden z cílů si vytklo přiblížit naše severní Rokycansko k dálnici, respektive k dálničnímu sjezdu v Rokycanech. Podařilo se sehnat  dotaci na první studii, trasu silnice prosadit do Zásad územního rozvoje Plzeňského kraje, stavbu zařadit do vybraných projektů pro financování z EU a zpracovat dokumentaci pro územní řízení stavby "Napojení severního Rokycanska na dálnici D5".

Po 18 letech usilovné práce několika lidí z Radnic, Zastupitelstvo Plzeňského kraje na svém zasedání dne 12.6.2017 schválilo výkupy pozemků pod trasou silnice včetně zajištění finančních prostředků na tento výkup. Vážení krajští zastupitelé, přijměte naše poděkování.

Usnesení zastupitelstva si můžete přečíst v příloze. Bez jásotu, s pokorou budeme sledovat, jak se zástupcům kraje a Správy a údržby silnic bude dařit s výkupy pozemků. Držíme jim palce, aby se to povedlo brzo a realizace stavby se mohla co nejdříve zahájit. To proto, aby se nečekalo další generaci na dokončení, jako trvala příprava a prosazení stavby.

O skutečnostech informoval též Rokycanský deník.

Zpracoval: Miroslav Jaroš

Usnesení ZPK_pozemky.pdf

http://rokycansky.denik.cz/zpravy_region/zelena-pro-pripojeni-severu-rokycanska-na-d5-20170616.html