Jdi na obsah Jdi na menu

Miroslav Jaroš město Radnice o 50 mil. Kč na kanalizaci nepřipravil!

Před komunálními volbami toho byly plné Radnice. Jaroš připravil město o 50 mil. Kč na kanalizaci. Bohužel tyto lži jsou stále v Radnicích přítomné. Jaká je skutečnost?

Miroslav Jaroš, co by jeden z členů výběrové komise, nesouhlasil s vyloučením 3 uchazečů pro podezřele nízkou cenu, což uvedl do protokolu. Všichni ostatní členové naopak byli pro vyloučení.

Pochopitelně, že vyloučení uchazeči se odvolali, podruhé i k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚHOS). Rozhodnutí ÚHOS - viz příloha, jasně deklarovalo, že zadavatel, tedy město Radnice, pro něhož VZ organizovala fa Provod s.r.o. (projektant kanalizace), ve svém rozhodnutí pochybilo a věc se vrátila k novému posouzení. Takže ne Jaroš, ale zbývající členové komise rozhodovali ne zcela transparentně. Město musí zaplatit správní poplatek ve výši 30 tis. Kč.

Pokud by komise doporučila vedení města, jak navrhoval Miroslav Jaroš, uchazeče s nejlevnější nabízenou cenou za 48 mil. Kč, pak se v Radnicích mohla 2.etapa stavět již od září 2014 a ne od února 2015, tedy o 5 měsíců dříve a vše by se bez problémů stihlo. Navíc by město ušetřilo 4 mil. Kč. To ale asi někdo nechtěl.  Nyní někdo vydělá, bohužel radnický občan to není, navýšení stočného bude platit trvale.

Zajímá dnes ještě někoho kde je pravda? Útok pomluvou se zdařil, volby jsou vyhrány, Jaroš v zastupitelstvu není. Radost ze "zničení" jednoho obyvatele města veliká. Opakuje se situace z roku 2010, nikdo z opozice (zastupitelé zvolení z kandidátních listin ČSSD a ODS) nebyl zvolen do povinných výborů (kontrolního a finančního) zastupitelstva. Proč tolik lží a nenávisti na tak malém městě?  

Zde si můžete přečíst rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

Rozhodnuti_UHOS_finalni.pdf