Jdi na obsah Jdi na menu

Volební program ODS Radnice pro komunální volby

Vážení radničtí spoluobčané,
v příloze Vám předkládáme volební program MS ODS Radnice pro komunální volby v našem městě. Měli jsme připraven daleko rozsáhlejší materiál, který vychází z našeho dlouhodobého plánu rozvoje města. Nakonec jsme program zkrátili do jednoduchých a čitelných hesel.
Máme radost, že námi připravené akce v roce 2010 se současnému vedení města podařilo dokončit nebo rozestavět. Byly to tyto vyprojektované, finančně zajištěné nebo předjednané akce:

  • Rekonstrukce mateřské školky z fondů EU
  • Rekonstrukce lesních cest z fondů EU
  • Odbahnění rybníka z fondů EU
  • Regulace potoka Chomlenka
  • Projekt Kanalizace a ČOV.

Do čela kandidátky jsme postavili osobnost, která se výrazně prosadila na regionální úrovni ve funkci zastupitele Plzeňského kraje v letech 2000-2012 a zejména radního pro oblast dopravy Plzeňského kraje v letech 2004-2008. Výsledky jeho práce jsou naprosto přesvědčivé – příprava a zahájení výstavby nejlacinější silnice v ČR (Oselce - Chanovice), zajištění zpracování projektu připojení Radnicka na D5, návrh a zajištění financování studie připojení železnice Radnice – Chrást na III. koridor Praha – Plzeň, je autorem řady staveb v Radnicích a u většiny z nich pomohl zajistit financování prostřednictvím dotací (národních i evropských). Jeho rukopis najdete na obou objektech DPS, MŠ, mostu u bývalého zdravotního střediska, městské poliklinice, vestavbě 3 BJ v čp. 132, nové střeše pivovaru, obnově márnice a muzea, úpravě křižovatky na Skomelno, mnoha soukromých objektech včetně kavárny La Boema, která získala v soutěži stavby roku Plzeňského kraje 2012 celkem 3 ocenění. To vše by nemohl dělat bez podpory předchozích zastupitelstev v čele se starosty za pp. Josefem Melichem (1990-1998, 2002-2006), Jaroslavem Krchovem (1998-2002) a Josefem Paškem (2006-2010).

S využitím dotací EU, národních zdrojů a rozpočtu města chceme připravit a realizovat několik akcí, které jsme uvedli v našem volebním programu. Je třeba si uvědomit, že následující  volební období je poslední příležitostí, kdy lze získat nějaké větší dotace pro akce v našem městě. Naši zastupitelé v předchozích obdobích prokázali, že dotacím rozumí a umějí velmi dobře připravit potřebné projekty a následně je i realizovat.

VP_ODS_Radnice