Jdi na obsah Jdi na menu

Městská poliklinika slaví 1. narozeniny

 Městská poliklinika je již 1 rok v provozu. Přesně 24.4.2010 se slavnostního otevření zúčastnilo mnoho radnických občanů včetně hostů ze širokého okolí. Určitě nejzajímavějším hostem byla "domácí" ministryně zdravotnictví paní Dana Jurásková a "domácí" náměstek ministra vnitra pan Jaroslav Salivar. Bohužel, dnes už Radnice nemají žádného ministra ani náměstka. Snad někdy příště.

Byl to odvážný krok a rozhodnutí bývalého vedení města v čele se starostou Josefem Paškem (ODS) pustit se do tak velkého a pro naše město finančně náročného díla. Většinu práce na přípravě a realizaci díla vykonali zastupitelé ODS včetně pomoci zajištění financování ze státního rozpočtu, tzv. medvěda, ze kterého se nám podařilo získat "pouhých" 8,5 mil. Kč díky podpoře pana poslance Vladislava Vilímce. Pokud by medvěd nebyl zaříznut, ještě bylo přislíbeno financování v roce 2010 ve výši cca 5 mil. Kč. V Radnicích byl medvěd využit skutečně smysluplně, škoda, že někteří páni poslanci posílali medvědy na problematické akce.

Většina zastupitelů odhlasovala dokončení celé rekonstrukce objektu polikliniky  z vlastních prostředků, tak muselo město z vlastního rozpočtu uhradit cca 13 mil. Kč během 3 let, což byl pro rozpočet města neskutečně velký nápor. Škoda těch 5 chybějích miliónů Kč.

Při srovnání nový zdravotnických zařízení v našem kraji obdobné velikosti našemu, tak naše městská poliklinika svým vzhledem i vnitřním uspořádáním je na tom velice dobře. Ti, kteří měli možnost srovnat obdobná zařízení konstatovali, že v Radnicích se jim líbilo nejvíce. Pokud  se to líbí i návštěvníkům polikliniky a lékařům, tak se záměr minulého zastupitelstva podařilo naplnit vrchovatě.  Jak se člověku může líbit zařízení, kam jdu většinou s nějakou bolestí, přeci když z ní odcházím a je po bolestech.

To Vám přeje při vzpomínce na rok provozu městské polikliniky      Miroslav Jaroš