Jdi na obsah Jdi na menu

Reakce ing. Jaroše na článek v MF Dnes 3.2.2011 vyjde 9.2.2011

Vážená paní Šašková,
velmi si vážím práce novinářů, kteří pranýřují nešvary v rozhodování politiků a je mi jedno, z jaké politické strany jsou. Co ovšem nemohu nechat bez povšimnutí je článek "Peníze z EU tekly pro vyvolené, míní šéf rady". Zejména jde u uvedení města Radnic, které z ROP NUTS II Jihozápad v období 2004 až 2008, kdy jsem byl radním pro dopravu PK, o nic nežádaly. Jedná se o poškození dobrého jména města Radnic, potažmo i jména mého, byť není uvedeno. Co bytostně nesnáším, je lež. Ta zde byla použita. Škoda, že jste nezareagovala a nezeptala se p.náměstka co bylo realizováno v Radnicích, kdy jsem byl členem regionální rady NUTS II Jihozápad.
Ano, po mém odchodu z kraje, město Radnice v červnu 2009 požádalo ROP NUTS II Jihozápad o dotaci na přestavbu mateřské školky v Radnicích. Projektu jsme věnovali mimořádnou pozornost, protože nám od roku 2011 hrozilo podstatné snížení kapacity školky. Bez dotace bychom nebyli schopni přestavbu realizovat. To, že byl projekt dobře připraven svědčí to, že i po přebodování 5.výzvy dostal vysoké hodnocení, stejně jako při prvním. Velmi mě mrzí, že p.náměstek upírá dětem předškolní výchovu alespoň ve vyhovujícím prostředí, což se o současné školce nemůže říci, je totiž 35 let stará. Mateřská školka v Radnicích připravuje děti pro školní výuku z celého severního Rokycanska, cca 15 obcí. Z toho jasně vyplývá, že není určena primárně pro město Radnice, ale pro širší okolí.
Pan náměstek zapomněl na další věc a to, že i on za státní peníze rozvijí svoji obec Žihli, kam přišly dotace jak z kraje, tak ze státnímu rozpočtu. Já ty peníze Žihli velmi přeji, nezávidím a nepoukazuji, že se jedná o nešvar.
Vyznávám jedno moudro, mám-li máslo na hlavě, pak obdobnou věc nekritizuji u jiného.
Město Radnice získalo dotaci z ROP NUTS II Jihozápad na přestavbu mateřské školky v době, kdy o ní rozhodovali představitelé ČSSD a KSČM.
Miroslav Jaroš, bývalý radní ODS pro dopravu PK

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář