Jdi na obsah Jdi na menu

Volby do Plzeňského kraje a naši kandidáti

4. 10. 2016

Volby do krajů jsou v pátek 7.10.2016 od 14:00 do 22:00 hodin a v sobotu 8.10. 2016 od 8:00 do 14:00 hodin.

Při pročítání všech kandidátek jsme zjistili, že jediným kandidátem z našeho města je náš předseda p.Miroslav Jaroš, který je na kandidátce ODS na 17.místě. Naši členové s rodinnými příslušníky půjdou kandidátku podpořit včetně našeho kandidáta, kterého zakroužkujeme. A proč to uděláme?

Ing. Miroslav Jaroš byl úspěšným krajským zastupitelem v letech 2000-2012 a v letech 2004-2008 radním pro dopravu Plzeňského kraje. V letech 1998-2014 byl zastupitelem města Radnic.

Svými nápady, projektovými řešeními a pomocí s dotacemi je výrazně podepsán na mnoha radnických stavbách jako je: synagoga, oba domy s pečovatelskou službou, městskou poliklinikou, mateřskou školkou, výměnou zastřešení věže pivovaru, obnovou márnice, fasádou muzea, vestavbou 3 BJ a obnovou fasády bývalé prádelny (pod kostelem), projektem obnovy barokního domu nad Trucovnou, rekultivací skládky v bytovkách za garážemi, přestavbou školy v Dědicích na 4 BJ, nerealizovaným bytovým domem s 18 BJ v objektu bývalé měšťanky, studií využití zámku na spolkový dům. To většinou za podpory bývalých vedení města - rady i zastupitelstva.

Jeho aktivita na kraji byla stejně široká. Prosadil do Zásad územního rozvoje Plzeňského kraje napojení severního Rokycanska s obchvaty všech obcí od dálnice D5 v Rokycanech až po křižovatku v Němčovicích a zkrácení železniční tratě vedením přes Břasy. Dále prosadil projekt I.etapy napojení s obchvaty obcí Litohlavy a Osek. Na stavbu je vydáno územní rozhodnutí a stavební povolení na jeden z objektů. Během práce na kraji nechal zpracovat Koncepci dopravy PK, dle níž se realizovalo a bude realizovat mnoho staveb financovaných z EU, jako je a bude např. obchvat Rokycany-Hrádek, který se mu podařilo zpětně oživit. Významně se přičinil o stavbu nejlacinější silnice v ČR Oselce - Chanovice. Za podpory SFDI pomohl k realizaci bezpečné křižovatky na Zámostí a zadal zpracování studie regionálních tratí napojených na železniční koridor. Jednou z nich je i trať Chrást - Radnice, která se měla zkrátit jízdou přes Břasy a zrychlit tak spojení s Plzní o více než čtvrt hodiny bez přestupu v Chrástu. 

Bohužel po jeho odchodu z kraje a v roce 2012 i ze zastupitelstva již není nikdo, kdo by tak usilovně a trvale prosazoval výše uvedené nebo jiné investice, které by výrazně pomohly celému severnímu Rokycansku.

Proto by bylo vhodné mít v krajském zastupitelstvu tak aktivního zastupitele, jakým je náš člen p.Miroslav Jaroš, člověk s mnoha nápady a zkušenostmi pro zlepšení života na okraji okresu Rokycany.

Jeho volbu a preferenčí hlas podporují členové MS ODS Radnice. Pojďte se k nám přidat. Děkujeme za podporu celé naší kandidátky.

Dalšími kandidáty z okresu Rokycany, které také podporujeme jsou:
6.   Mgr. Jan Šašek, místostarosta města Rokycan
20. Mgr. Marcela Sobotková, učitelka ZŠ, Hrádek
27. RNDr. Martin Lang, ředitel muzea ve Strašicích, Mirošov
35. Ing. Eva Nosková, živnostník, Rokycany
46. Jan Svejkovský, student, Rokycany

Pozor, kroužkovat můžete max. 4 kandidáty.

Kandidáti ODS do Zastupitelstva Plzeňského kraje z Rokycanska.png