Jdi na obsah Jdi na menu

Stavba roku Plzeňského kraje 2012 - Kavárna La Boema sbírala ocenění

V úterý 28.5.2013 v Měšťanské besedě v Plzni proběhlo slavnostní vyhlášení výsledků soutěže Stavba roku Plzeňského kraje 2012. Vše bylo slavnostně připraveno a mezi významnými hosty a  účastníky nechybělo zastoupení z našeho města. Už jenom nominace stavby "Stavební úpravy objektu čp.64 na kavárnu, nám. Kašpara Šternberka, Radnice" v kategorii B. Rekonstrukce staveb bylo velkým oceněním. 

Co nás potkalo během  večera, na to asi nikdy nezapomeneme. Jako jedinní ze všech soutěžících jsme museli 4x na pódium. Nejprve to bylo předání diplomu za nominaci na stavbu roku. Podruhé jsme si šli pro cenu veřejnosti, kdy jsme vyhráli hlasování veřejnosti s 474 hlasy z téměř 2 tis. hlasů celkových. Za to chceme poděkovat všem, kteří nás v hlasování podpořili. Cenu veřejnosti jsme tak trochu očekávali, neboť těsně před uzavřením hlasování bylo zveřejněno průběžné hlasování, kde kavárna vedla. Další dvě ceny jsme nečekali. Odborná porota nám udělila zvláštní uznání za řemeslně poctivé provedení rekonstrukce objektu a za vytvoření náplně, která obohatila místní kulturní život. Na závěr jsme obdrželi Cenu ČKAIT (České komory autorizovaných inženýrů)  za technické řešení rekonstrukce. 

Po slavnostním ceremoniálu jsme pak v kuolárech slyšeli: "Vy radničtí jste to tady ale dnes vymetli". Byli jsme pyšní, že se o městu, jeho kavárně a lidech, kteří se na tom všem podíleli, mluvilo téměř v superlativech. Myslím, že jsme městu Radnice udělali dobrou reklamu a věříme, že se to projeví ve zvýšené návštěvnosti naše města. 

Za všechny účastníky procesu přeměny objektu na kavárnu ještě jednou děkujeme za zaslané hlasy, protože bez nich bychom Cenu veřejnosti nezískali. Je to tedy i Vaše cena a budete ji moci spatřit při každé návstěvě kavárny, neboť ji majitelé určitě pověsí na dobře viditelné místo.
Miroslav Jaroš

cena-verejnosti.jpg

 

 

 

 

 

 

cestne-uznani-poroty.jpg