Jdi na obsah Jdi na menu

Radničtí hasiči potřebují novou garáž, inspirovat se mohou v Chrástu

Vedení našeho města ve spolupráci s hasiči se snaží po malých krocích a finančních částkách opravovat naši hasičárnu, kterou s nimi sdílí i "profíci" Hasičského záchraného sboru. V roce 2019 se plánuje výstavba garáže. V Chrástu se zastupitelé rozhodli pro opravu z gruntu a naráz. 

Možná město Radnice podobnou částku jako v Chrástu po roce 1990 investovalo průběžně do oprav hasičárny, takže výsledek vlastně můžeme porovnat. Chrástečtí si nechali vypracovat studii, kterou důkladně probrali s hasiči a pak zadali projekty a podali žádost o dotaci.

Po 4 letech jsem zpět v zastupitelstvu města, od počátku se snažím městu v investicích významně pomáhat. Dále jsem se aktivně podílel na výsadbě Radnické lípy svobody a pomáhal jsem i při realizaci našeho  betlému v zahradě muzea.

Starosta  Chrástu p. Bohuslav je ochoten ukázat našemu p.starostovi, radním, zastupitelům a zejména našim hasičům obnovenou hasičárnu. Pak je třeba si na společném setkání říci, co je třeba, určitě to není jenom stavba garáže pro nové auto, ale bude toho k řešení více. Já jsem na to připraven a těším se, že ze strany vedení města a hasičů bude zájem se podívat, jak to dělají jinde a inspirovat se. Těšilo by mě, kdybychom dokázali radnickou hasičárnu proměnit také v krásnou budovu. 

Miroslav Jaroš, 28.12.2018

https://www.qap.cz/object/nevidana-promena-v-chrastu-zacne-fungovat-nova-hasicska-zbrojnice-fotky-101107