Jdi na obsah Jdi na menu

Putovní výstava stavby roku PK 2011 dorazila do Radnic

Vystavni panel s MS Radnice.jpgPutovní výstava stavby roku Plzeňského kraje 2011 dorazila do Radnic. Ve středu 27.6.2012 v 10 hodin přivítal starosta přítomné pozvané na vernisáži výstavy, kde slíbil přítomnost hejtman i jeho náměstek. Nakonec nedorazil ani jediný. Takže zastoupení kraje nakonec zachránil svoji účastí zastupitel kraje i města Miroslav Jaroš. Tato putovní výstava bude mít v kraji pouze 4 zastavení, mimo Plzně a Radnic bude výstava ještě v Kralovicích a v Domažlicích.

Jedná se o chvályhodnou akci, kterou organizátoři v čele s PK pořádají letos již podeváté. Cílem je představit zajímavé stavby vznikající v našem kraji. Představené výsledky prací jsou i určitou inspirací pro ostatní, jako např. při setkání v Radnicích přírodní koupací biotop Dobřany, kteří by někteří účastníci rádi viděli i v našem městě. 

Město Radnice přihlásilo do soutěže rekonstruovanou mateřskou školku - viz foto panelu. Autorem studie přestavby a barevného řešení je Miroslav Jaroš. Z naší oblasti na Radnicku se jedná již o třetí přihlášenou stavbu, v minulosti soutěžily stavby rekonstruované školy a hasičárny v Němčovicích a Dům s pečovatelskou službou Bohy.

Jak ukázal čas, rekonstrukce školky byla prozíravým  řešením  připraveným minulým vedením města. V současné době, kdy je nedostatek míst v MŠ, tento problém město nemusí řešit stejně jako problém náročných hygienických předpisů. Navíc byla i dobře architektonicky pojatá, když ji nové vedení města přihlásilo do soutěže Stavba roku PK 2011. Je dobře, že současné vedení města školku takto presentuje.

Příjemné setkání bylo podtrženo účastí všech 4 polistopadových starostů našeho města. Jsme rád, že naše kritická slova, která si můžete na webu přečíst v článku při otevření MŠ, o zvaní těchto osobností padla na úrodnou půdu. Bylo cítit, že se všichni starostové dokáží radovat z každého úspěchu ve městě.  

Za poskytnuté fotogragie děkujeme p.Václavu Havránkovi z Rokycanského deníku.

spilar-jaros-pasek.jpg