Jdi na obsah Jdi na menu

Nový radnický betlém posvěcen

Velké napětí několika našich občanů, kteří necelý měsíc intenzivně pracovali na výrobě originálního betlému, první adventní neděli zmizelo.

pc020007w.jpg

Návštěva více než 200 zájemců nejen z Radnic, ale i širokého okolí, ale také napečené perníky a rohlíčky s podávaným punčem a čajem, vykouzlily nádhernou první adventní neděli.

pc020023w.jpg

Nepříznivé počasí se alespoň na dobu posvěcení trochu umodřilo, bohužel následnému vlastnímu rozsvěcení vánočního stromu vyloženě nepřálo.

pc020022w.jpg

Za organizátory zahájila akci vedoucí muzea paní Markéta Marešová, následoval proslov starosty města Jana Altmana a pana učitele René Kellera. Pan farář Dariuzs Gebala betlém posvětil a žáci naší ZŠ pod vedením paní učitelky Martiny Nesterenkové na závěr krásně zazpívali.

pc020028w.jpg

Akce byla připravována naším Muzeem Josefa Hyláka a do akce bylo zapojeno několik nadšenců, kteří s výrobou pomohli. Jako zastupitel města chci poděkovat všem účastníkům za přípravu této krásné akce.

pc020010w.jpg

I přes nepřízeň počasí byla první adventní neděle roku 2018 v Radnicích krásná. Tradiční rozsvěcení stromu stromu, letos doplněné o dvě novinky, betlém a nasvícení kašny, získalo na intenzitě zážitku začatého adventu. Věřím, že v příštím roce se to stane tradicí.

Akce jsou prezentovány na regionálních webech:
http://www.regionplzen.cz/blog/radnice-maji-betlem-vytvorili-ho-sami-obcane-mesta-145052/
https://www.qap.cz/object/radnice-maji-novy-betlem-vytvorili-ho-sami-obcane-mesta-fotky-100638
https://rokycansky.denik.cz/zpravy_region/radnicti-patrioti-pomohli-s-betlemem-20181204.html
https://plzenoviny.cz/radnice-maji-betlem-vytvorili-ho-sami-obcane-mesta/
http://www.regionplzen.cz/zpravodajstvi/radnice-maji-betlem-vytvorili-ho-sami-obcane-mesta-145051/

Miroslav Jaroš, 2.12.2018