Jdi na obsah Jdi na menu

Nový jízdní řád vlaků od 9.12.2018

17. 8. 2018

Vlakové nádraží v Radnicích

Vlakové nádraží v Radnicích

Správa železniční a dopravní cesty vydala nový jízdní řád, který vejde v platnost 9.12.2018. Týká se to i naší železniční tratě č. 176 Plzeň - Radnice a zpět, Takže od nového řádu již nebudeme přestupovat v Chrástu. Tato stanice jako konečná z názvu spoje mizí.

Při bližším pohledu najdeme několik zajímavostí. Přibyla nová stanice, kterou jsou Ejpovice a následně vlak projede novým čtyřkilometrovým tunelem. Cesta z Radnic do Plzně bude trvat 52 minut, cesta z Plzně do Radnic pak 54 minut.

O uvedených jízdních dobách jsme věděli již ze zpracované studie v roce 2007, kterou zadal Plzeňský kraj. Ta navrhla zkrácení železnice přes Břasy, kdy se zruší stupenská úvrať a dále dva přejezdy před Střapolí. Výsledkem by pak byla jízdní doba 40 min, o čtvrt hodiny kratší než bude ta od nového jízdního řádu platného od 9.12.2018.

Chceme-li v budoucnu jezdit pohodlně a hlavně rychle do Plzně, musí nové zastupitelstvo města společně s obcemi mikroregionu a krajem prosadit uvedené řešení po státu, který spravuje a staví železniční infrastrukturu. My to ve volebním programu máme. Pokud ve volbách uspějeme, hned od počátku toto budeme razantně prosazovat, protože víme jak.

Jizdni rad_vlak_Radnice_Plzen.jpg