Jdi na obsah Jdi na menu

MAS Světovina je připravena čerpat evropské dotace

MAS Světovina je místní akční skupinou, nyní se sídlem v Radnicích v objektu synagogy-ekocentra. Byla založena v roce 2006 za účelem společného rozvoje severu  Rokycanska a následně i severního Plzeňska (Kralovicko, Plassko) při spolupráci obcí, podnikatelů a neziskových organizací. Na jejím založení a ve vedení se významně podíleli dva členové našeho sdružení pp. Josef Pašek a Miroslav Jaroš. 

Během prvního plánovacího období 2007-2013, kdy se řádově rozdělovalo cca 20 mil. Kč, se podařilo mnoha subjektům získat dotaci - viz webové stránky MAS Světovina.

V mezidobí mezi 1. a 2. plánovacím obdobím však došlo k téměř existenčním problémů. Výměnou správní rady a ředitele, přijetím úsporných opatření a vynuceným navýšením členských příspěvků se podařilo MAS Světovinu opětovně postavit na nohy. Následující usilovná práce správní rady a nejvíce jejího předsedy Josefa Paška připravila MAS Světovinu na čerpání evropských dotací ve výši 140 mil. Kč. Nyní se připravují podklady - manuály pro vypisování jednotlivých výzev.

Miroslav Jaroš, člen správní rady MAS