Jdi na obsah Jdi na menu

Kavárna La Boema se rozšiřuje

V dubnu 2012 jsme Vás informovali o otevření kavárny na horní straně náměstí v Radnicích. Většina z nás očekávala, jak si kavárna v průběhu let povede, zda-li takovéto zařízení v malém městě vydrží a jak dlouho. S potěšením můžeme konstatovat, že Kavárna a restaurace La Boema vydržela, oslovila stovky zákazníků, kteří ji s nadšením podporují na facebooku. Ba co víc, kavárna se před koncem roku 2015 rozšířila o salónek se zimní zahradou.

Majitelé opět vsadili na osvědčenou spolupráci s autorem původní rekonstrukce Miroslavem Jarošem. Tak vznikl projekt salónku s přistavěnou zimní zahradou do dvora. Klenotem prostoru salónku je původní litinové schodiště, které prošlo demontáží, restaurováním s novým nátěrem a zpětnou montáží. Ukázka skvělé práce některé z našich hutí, kde se kdysi odlévala litina. Dalším historickým objektem jsou dvoukřídlové dveře, možná krámské okenice, objevené v půdním prostoru. Opět prošli restaurátorským zásahem díky Vladimíru Klérovi. Zavěšené na stěně šikovně zakrývají rozvaděč elektro a podlahového topení a vypovídají o řemeslné zručnosti nejspíše některé z radnických truhlářských dílen.

Majitelé chtěli ze salónku vytvořit i místo pro náruživé čtenáře a posluchače hudby, proto na jednu stěnu salónku byla instalována policová stěna na knihy a hudební nosiče. Salónek je také šikovným místem pro setkávání různých spolků, uzavřených společností apod.

Úžasné pro návštěvníky bude posezení při zapadajícím slunci od podzimu do jara, kdy sluneční paprsky budou procházet do salónku zimní zahradou. Naopak od jara do podzimu bude možné zimní zahradu otevřít a propojit s venkovním prostorem dvora, kde bude vytvořeno další letní posezení.   

Ve fotogalerii Kavárna La Boema 2 můžete nahlédnout do rozšířeného prostoru kavárny a restaurace.

Přejeme krásné rozjímání u kávy nebo čaje při knize, hudbě, notebooku i jakkoliv jinak. Přijďte se podívat nejen na krásné historické konstrukce schodiště, dveří či okenic, kleneb, ale i na krásnou novou zimní zahradu.

Rozjímání doporučujeme doplnit některým z vynikajících jídel nebo nápojů z jídelního a nápojového lístku, bez toho to není ono.

Majitelům přejeme zvýšenou návštěvnost a neutuchající nadšení. Městu Radnice dělají skvělou vizitku.