Jdi na obsah Jdi na menu

Skvělý úspěch radnické ODS, íng. Jaroš vyhrál oblastní primárky

V pondělí 5.3.2012 ve Společenském domě ve Strašicích se odehrál dlouho očekávaný sněm ODS Rokycany, kde téměř 70 delegátů volilo pořadí kandidátů pro krajské volby. Program sněmu byl mnohem bohatší, kdy si delegáti vyslechli informativní zprávu předsedy oblasti, zprávu o hospodaření oblasti za rok 2011, zprávu Kontrolní  a revizní komise a smírčího výboru.

Naše místní sdružení navrhlo za kandidáta do krajských voleb našeho předsedu Miroslava Jaroše, který předchozí troje primární volby vyhrál (2000, 2004, 2008). Navíc získal dalších 5 nominací z jiných sdružení. Nyní ho čekal souboj nejtěžší, s novým předsedou oblasti p. Šaškem podporovaným i zčásti regionálním vedením v Plzni. Musíme konstatovat, že náš kandidát se na své vystoupení dokonale připravil a ve svém projevu k delegátů hovořil o svých odborných zkušenostech, ale také nastínil svoji vizi práce v krajském zastupitelstvu a poukázal na významné úspěchy, kterých dosáhl ve funkci radního pro dopravu Plzeňského kraje v letech 2004-2008. Po vystoupení p.Šaška byly rozdány hlasovací lístky a souboj mohl začít naostro, síly byly vzácně vyrovnané. Volební komise, kde byl od nás i Zdeněk Paleček, oznámila výsledky hlasování: p.Šašek 30 hlasů, p. Jaroš 36 hlasů. Mezi delegáty nejen z našeho MS vypukla nefalšovaná radost. Zvítězil kandidát, který díky své odbornosti a zkušenostem přesvědčil větší část delegátů o své větší důvěryhodnosti.

Na sněmu se dále představili kandidáti na senátora pro volební senátní obvod č. 8 Rokycany, stávající senátor Luděk Sefzig nominovaný našimi místními sdruženími a Pavel Karpíšek, nominovaný místními sdruženími z Plzně - severu. Jako host vystoupil na sněmu poslanec Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR p. Vladislav Vilímec, který byl nedávno zvolen místopředsedou rozpočtového výboru sněmovny. Hovořil o nejvýznamnějších zákonech, které bude sněmovna schvalovat, zejména velmi diskutované zákony o církevních restiticí a o rozpočtovém určení daní pro města a obce.

Pokud se nestane nic mimořádného, věříme, že Miroslav Jaroš bude jako  krajský zastupitel pokračovat i po krajských volbách v říjnu 2012, v případě volebního úspěchu by možná mohl opět zastávat post radního, tomu přejí členové Místního sdružení ODS v Radnicích.