Jdi na obsah Jdi na menu

Příjemná vzpomínka po 20 letech od založení ODS Radnice

Příjemná vzpomínka po 20 letech od založení ODS Radnice. V tomto duchu se neslo setkání 6 zakládajících členů Místního sdružení ODS v Radnicích se současnými členy v pátek 1.7.2011 v radnické synagoze. Dne 26.6.1991 se sešlo 10 zakládajících členů z celkem 15, aby po rozdělení OF založili MS ODS Radnice a zvolili si vedení. Prvním předsedou se stal Václav Valenta, místopředsedy Josef Karel a Miroslav Jaroš, tajemníkem Miroslav Kratochvíl a pokladníkem Zdeňka Valentová. Na tomto ustanovujícím sněmu se členové mj. dohodli, že se budou scházet každý první čtvrtek v měsíci. Tato dohoda platí celých 20 let až dodnes. Krásný příklad konzervatismu.

Při setkání se vzpomínalo na úplné začátky včetně založení OF v Radnicích, připomínali se úspěšné akce , které se podařilo realizovat pod vedením starostů z ODS v uplynulých dvou desetiletí. Tak se o hovořilo o kašně, nové škole, úpravně vody, obou DPS-kách, vodárně, památkách, hasičárně, poliklinice, staré prádelně, připojení Radnicka na dálnici a mnoha dalších včetně těch "drobných" akcích. Diskuse se samozřejmě nevyhnula ani současné politické situaci ve státě, na kraji i v samotných Radnicích.  

Setkání se odehrálo v přátelském duchu, ačkoliv byly z minulosti připomenuty mnohé slovní střety při řešení konkrétních problémů, jak politických, tak i těch radnických. Všichni se nakonec shodli, že realizace většiny akcí by nemohla být bez podpory ze strany vyšších orgánů, kde jsme vždy dokázali najít podporu. Příjemnou diskusní atmosféru vyjadřují i fotografie Josefa Paška ve Fotoalbu v rubrice Z činnosti MS.

Miroslav Jaroš, zakládající i současný člen MS ODS Radnice