Jdi na obsah Jdi na menu

Předvolební mítink ODS 6.10.2012 v Radnicích

Předvolební mítink ODS v sobotu dopoledne 6.10.2012 v Radnicích provázelo na podzim nebývalé krásné počasí. Jediné větší shromáždění občanů před zahájením mítinku ODS ale byla fronta u pojízdné prodejny dršťkové polévky a uzenin p. Kreisingera a v okolních lesích byla zaplněna všechna možná parkovací místa, protože jsou houbařské žně.

 Možná proto, ale spíše nezájmem občanů o politiku, bylo na náměstí po dobu trvání mítinku jen několik zájemců. Podobná účast je však na mítincích všech stran. V pořadí 3. mítink v okrese Rokycany tedy zavítal do Radnic, kde je druhé nejsilnější sdružení ODS v okrese.

Z kandidátů do krajského zastupitelsta se mítinku zúčastnil lídr kandidátky ODS bývalý ministr spravedlnosti p. Jiří Pospíšil, vážný kandidát na hejtmana. Dále kandidáti za náš okres pp. Jan Šašek a radnický občan Miroslav Jaroš, v letech 2004-2008 radní pro dopravu úspěšné "vlády" Plzeňského kraje. Zúčastnil se také kandidát do senátu a všem dobře známý senátor a lékař p. Luděk Sefzig. K poslechu hrála kapela Semtex Trio.
 
Jako první dostal slovo "domácí" kandidát Miroslav Jaroš (na 18. místě kandidátky ODS), který v případě svého zvolení by chtěl dokončit dílo, kterému se radnická ODS věnuje od roku 1999, tedy připojení Radnicka na dálnici D5 novou silnicí. To bylo po nástupu ČSSD na kraj v roce 2008 pozastaveno (přesto, že projekt k územnímu řízení je dokončen). Pokud by Miroslav Jaroš pokračoval ve své funkci radního pro dopravu, dnes by se již stavba mohla realizovat, stejně jako se již realizuje obchvat Rokycany - Hrádek, který právě Miroslav Jaroš  dokázal ekonomicky zreálnit z 660 mil. Kč na 360 mil. Kč zásadní úpravou technicky i finančně nadhodnoceného projektu. 
 
Druhý vystoupil kandidát do senátu p. Luděk Sefzig, který chce pokračovat ve své senátorské cestě a upozornil občany, že za své senátorské období se dobře "vyučil" problematice vztahu ČR a EU a své nabyté zkušenosti by mohl nyní plně zúročit. Po něm vystoupil kandidát na hejtmana p. Jiří Pospíšil, který vyzval občany, aby nepropadali skepsi z celostátní politiky a vyzval je k účasti ve volbách. Kraje řeší úplně jiné věci než vláda a parlament. Upozornil na možnost srovnání současného vedení kraje ČSSD a na minulého vedení kraje pod ODS, kdy vedení kraje za ODS bylo daleko úspěšnější, podstatně více investovalo do svého majetku, zejména silnic a dokázalo našetřit téměř 1,5 miliardy korun, které ČSSD dokázala za 4 roky utratit a nastupujícímu vedení kraje zanechá hospodáření roku 2012 ve ztrátě 0,5 miliardy Kč. Na závěr vystoupil další kandidát z našeho okresu p.Jan Šašek z Rokycan.
 
Po skončení mítinku byl p. senátor Sefzig  pozván do nově otevřeného minipivovaru manželů Mulačových a p. poslanec Pospíšil navštívil kavárnu La Boema, jejíž prostředí ho mimořádně nadchlo. Paní majitelce přislíbil návštěvu spolu s paní Medou Mládkou, známou mecenáškou umění.
 
Je dobře, že zástupci našeho Parlamentu - senátor a poslanec si i ve volební kampani dokázali najít chvilku času a navštívili radnické podnikatele. Věřím, že při návštěvách jinde budou pomáhat šířit dobrou pověst nejen našich úspěšných podnikatelů, ale i samostného města Radnic. Je škoda, že občané Radnic nepřišli položit kandidátům otázky k budocí činnosti Plzeňského kraje, tedy zastupitelstva, jehož politika by je měla zajímat, protože se přímo ovlivňuje jejich život, jak o tom mluvil, věřme že budoucí hejtman - Jiří Pospíšil.
 
Místní rada ODS Radnice